Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد میدری درنشستی درباره تشریح جزئیات افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و پیش‌بینی افزایش حقوق بازنشستگان صندوق کشوری و لشکری گفت: افزایش مستمری مددجویان که در قانون برنامه ششم توسعه آمده از ابتدای سال 96 اجرایی می‌شود.

میدری اظهار کرد: این قانون یکی از پیشنهادات وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی بوده است که بیش از دو سال قبل به کمیسیون اجتماعی دولت ارسال شد و از سال قبل بحثی در کمیسیون اجتماعی دولت با عنوان تدوین ساختار نظام چند لایه تامین اجتماعی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: براساس نظام تامین اجتماعی چند لایه جامعه به گروه‌های مختلف تقسیم‌بندی می‌شود و برای هر لایه در سندی که تهیه شده نیازهای اساسی هر گروه مشخص شده و ما اولویت‌های سیاست‌گذاری‌مان را براساس این نظام برنامه‌ریزی می‌کنیم.

معاون رفاه اجتماعی با توضیحی درباره این نظام افزود: به لایه اول؛ لایه مساعدت اجتماعی گفته می‌شود که در آن دولت باید صددرصد هزینه‌ها را تامین کند و حضور پررنگ دولت در این لایه ضروری است. این لایه به دو قسمت تقسیم می‌شود، گروهی از مردم که به هیچ‌وجه توانمند نیستند که شامل سالمندان و معلولین شدید است که توانایی انجام کار ندارند و کسانی که کسب درآمد برای آن‌ها امکانپذیر نیست و باید مستمری دریافت کنند که این مستمری بتواند در طول زمان کفاف نیازهای زندگی آن‌ها را بدهد و سطح دیگر این لایه، عده‌ای از مردم هستند که در حال حاضر نیازمندند اما از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، تسهیلات مالی یا سایر اقداماتی که در حوزه توانمند سازی اقشار کم درآمد مطرح می‌شود می‌توانند بهبود وضعیت داشته باشند.

میدری با اشاره به کتاب «اسناد سیاستی نظام تامین اجتماعی چند لایه کشور» گفت: با معاونت اجتماعی سازمان برنامه و اداره کل امور رفاه اجتماعی آن سازمان جلسات مشترکی برگزار شد. سیاست ما در حوزه رفاه و حمایت‌های اجتماعی این است که قدرت خرید اقشار کم‌درامد و آحاد مردم را افزایش یا ثابت نگهداریم و اجازه ندهیم تورم به این اقشار آسیب وارد کند. همچنین در دولت یازدهم در حوزه بازنشستگان کشوری همواره حقوق بازنشستگان بالاتر از نرخ تورم بوده است هرچند که برای دستیابی به آن چیزی که جامعه به آن نیاز دارد و با نیازهای آن‌ها سازگار است فاصله داریم اما این تلاش و موفقیت توسط دولت صورت گرفته است تا بتوانیم قدرت خرید بازنشستگان کشور را حفظ کنیم.

او با ارائه‌ آمارهایی در این باره تصریح کرد: در سال 88 حقوق متوسط بازنشستگان 290 هزار تومان بود، در سال 89 این مبلغ به 310 هزار تومان افزایش پیدا کرده است یعنی 6 درصد حقوق افزایش داشته در حالی که تورم 21.4 درصد بوده است و قدرت خرید بازنشستگان 6 درصد کاهش داشته است. در سال 90 حداقل حقوق به 341 هزار تومان افزایش پیدا کرد و ده درصد افزایش داشتیم در حالی که تورم 21.5 درصد بود و همچنان 11.5 درصد قدرت خرید بازنشستگان پایین بود.

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون خاطرنشان کرد: در سال 91 حقوق بازنشستگان 391 هزار تومان بود و 15 درصد افزایش داشت در حالی که تورم 30.5 درصد بود، در سال 92 با 25 درصد افزایش به 490 هزار تومان رسید اما تورم 34.7 درصد بود و در سال 93 با 20 درصد افزایش به 600 هزار تومان رسید در حالی که تورم 15.6 درصد و 5 درصد کمتر بود. در سال 94 حقوق به 750 هزار تومان رسید و 14 درصد افزایش داشت و در مقابل تورم 11.3 درصد بود و حقوق 2.7 درصد بیشتر از تورم بود. در سال 95 حقوق بازنشستگان به صورت پلکانی افزایش داشت و در حالی که گروه‌های کمتر بیشتر افزایش داشتند حقوق به 900 هزار تومان رسید و این در حالی بود که تورم 9.2 درصد بود و در سال 96 که از هفته آینده اعلام می‌شود.

او ادامه داد: حقوق کلیه بازنشستگان بخصوص بازنشستگام کم درآمد با حقوق کمتر از دو میلیون تومان افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد و حداقل حقوق بازنشستگان در سال جدید برای افراد با سابقه سی سال کار حدود یک میلیون و 150 هزار تومان خواهد بود.

میدری افزود: از آنجا که قرار است قانون همسان‌سازی اجرا شود و میزان حقوق کسی که در سال ‌های قبل بازنشسته شده با کسی که در حال حاضر بازنشسته می‌شود در صورت داشتن اختلاف فاحش ترمیم می‌شود بنابراین حدود بیش از 20 درصد حقوق افراد کم درآمد افزایش خواهد داشت. آنچه که در دولت یازدهم محقق شده به طور واقعی حدود 23 درصد حقوق بازنشستگان افزایش داشته است در حالی که در دولت دهم به طور واقعی 24 درصد کاهش داشته است.

او با بیان اینکه به طور متوسط میزان حقوق بازنشستگان سالیانه 4.5 درصد افزایش داشته گفت: اگر همین 4.5 درصد را در نظر بگیریم هیچ رضایت‌مندی حاصل نمی‌شود اما با یک محاسبه در دولت به میزان اختلاف آن پی می‌بریم. فرض کنیم در یک دولت سالیانه 4 درصد بهبود داشتیم و در دولت دیگر سالیانه 4 درصد کاهش داشته و وضعیت نامناسبی داشته باشیم، بعد از 15 سال حقوق 100 تومانی در 4 درصد مثبت به 180 واحد افزایش رسیده در حالی که در 4 درصد منفی به 56 واحد رسیده است. در یک بازده 15رفاه جامعه‌ای که 4 درصد رشد مثبت داشته 3 برابر رفاه جامعه‌ای است که 4 درصد رشد منفی داشته است.

میدری تاکید کرد: اگر سالیانه 3 الی 4 درصد بهبود ایجاد شود در یک بازده 15 ساله یک جامعه کاملا متفاوت خواهیم داشت. و قاعده‌ای که در اقتصاد مطرح است مبنی براینکه لاک‌پشت‌ها برنده می‌شوند و خرگوش‌ها شکست می‌خورند مهم و اثبات شده است.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش در حوزه نگهداری معلولین توضیح داد: یارانه نگهداری از معلولین در مراکز نگهداری از معلولین در سال 88، 108 هزار تومان بود و در سال 92 به 280 هزار تومان رسیده است اما در سال 96 به 670 هزار تومان رسیده است که این مبلغ بسیار بالاتر از نرخ تورم افزایش داشته است اما تاکید می‌کنم که این مسئله به معنای بهبود وضعیت نیست چراکه برای نگهداری یک معلول به سه پرستار برای سه شفیت نیاز است و این مبلغ کفاف نگهداری یک معلول در وضعیت ایده‌ال را نمی‌دهد اما دولت یازدهم تلاش آرام و تدریجی برای بهبود وضعیت اقشار کم‌درآمد داشته است.

معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون درباره اقدامات این وزارتخانه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی و کمیته امداد مبلغی را به خانواده‌های بی‌بضاعت و اقشار کم‌درامد پرداخت می‌کرده است، در سال 80 میانیگن مستمری مددجویان 10 هزار تومان بوده، در حالی که میانگین حقوق ودستمزد مصوب 56 هزار و 700 تومان بوده است و 18 درصد حداقل حقوق و دستمزد به مددجویان پرداخت می‌شده. در سال 81 این مبلغ 12 هزار تومان بوده و با ثبات در سال 83 در سال 84 به 25 هزار تومان رسیده است. در سال 95 به یک خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مبلغ 73 هزار تومان پرداخت شده است و این مبلغ از 51 هزار تومان برای یک خانواده تک نفره شروع و تا 100 هزار تومان برای یک خانواده 5 نفر به بالا ادامه دارد.

او ادامه داد: هنگامی که این مبلغ را با حداقل دستمزد مقایسه می‌کنیم، مبلغ 9 درصد حداقل دستمزد می‌شود. این مبلغ در طول زمان به 18 درصد و 24 رسیده و این نسبت کاهش پیدا کرده تا به 9 درصد رسیده است. از ابتدای دولت یازدهم به ویژه از دو سال قبل هم نهادهای حمایتی و هم معاونت رفاهی وزارت تعاون در جلساتی به این نتیجه رسیدند که با این مبلغ معلولین و سالمندان نمی‌توانند حداقل هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند همچنین تحلیلی که از فقر در جامعه وجود دارد نشان می‌دهد که در سال 89 با پرداخت یارانه ها فقر کاهش پیدا کرد اما در سال‌های بعد بویژه در سال 91 و 92 که تورم بالا بود فقر افزایش پیدا کرد و سالمندان ومعلولین جز فقیرترین گروه‌های جامعه هستند.

میدری با بیان اینکه پیشنهاد افزایش مستمری برای مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی توسط آقای جهانگیری به سازمان برنامه وبودجه ارجاع داده شد، گفت: این طرح اوایل سال 95 یا اواخر سال 94 در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی و پس از مراحل در کمیسیون وزرا پیشنهاد شد و به هیات دولت رفت و در آنجا مطرح شد و در برنامه ششم لحاظ شده و قرار است از ابتدای سال 96 اجرایی شود.

او در پاسخ به این سوال که چرا این مبلغ در دولت یازدهم و درسال‌های 93 و 94 افزایش نداشته است، گفت: با وجود اینکه افزایش این مبلغ جز خواسته‌های معاونت رفاه اجتماعی در وزارت خانه بود اما در این سال‌ها به دلیل تنگناهای مالی بسیار و مشکلات متعددی که در حوزه‌های مختلف وجود داشت نتوانستیم این افزایش مبلغ را داشته باشیم.

او با اشاره به آماری درباره جامعه روستاییان افزود: در ابتدای سال 92 سرانه بیمه روستاییان 6 هزار تومان در ماه بود و در سال 96 این مبلغ به بیش از 30 هزار تومان در ماه رسیده است.

میدری بیان کرد: با توجه به افزایشی که در مستمری صورت گرفته به طور مسلم خیلی از اقشار خواهان این هستند که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در بیایند. در حال حاضر حدود 2 میلیون و 150 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و از این میان حدود 528 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و مابقی تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.

او ادامه داد: یک میلیون 619 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند و 528000خانوارهای تحت پوشش بهزیستی هستند که شامل دو گروه زنان سرپرست خانوار که حدود 179282 خانوار هستند و همچنین 330720 خانوار معلول می‌شود. براساس مصوبه جدید برای یک خانواده تک نفره مبلغ 53 هزار تومان نهاد حمایتی (کمیته امداد یا سازمان بهزیستی) پرداخت می‌کند و 95 هزار تومان به اضافه یارانه نقدی به آن‌ها پرداخت می‌شود و در نهایت دریافتی یک خانوار تک نفره 193هزار تومان همراه با یارانه است. حداکثر این طرح برای خانوارهای بالای 5 نفر است که مبلغ 100 هزار تومان در گذشته از نهادهای حمایتی دریافت می‌کرده و 365 هزار تومان براساس مصوب جدید دریافت می‌کند همچنین مبلغ یارانه که به تعداد افراد خانوار پرداخت می‌شود.

او با بیان اینکه این مصوبه از شنبه 26 فروردین ماه اجرایی می‌شود گفت: نهادهای حمایتی (سازمان بهزیستی و کمیته امداد) افراد را به همراه بعد خانوار به سازمان هدفمندی معرفی می‌کنند و سازمان هدفمندی یارانه‌ها این مبلغ جدید را که براساس مصوبه اعلام شده به همراه یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار معرفی شده واریز می‌کند.

میدری در پاسخ به این سوال که محاسبه این مابه‌التفاوت برچه اساسی صورت گرفته گفت: این محاسبه براساس استاندارد جهانی براساس مقایس معادل بعد خانوار تا سقف 50 درصد حداقل دستمزد محاسبه شده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۲۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدحسن آصفری در اراک اظهار کرد: در طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها یا شنبه، موضوع تعطیلی کارگران دیده نشده و تنها کارکنان دولت لحاظ شده که اگر این اتفاق رخ دهد و یک روز به تعطیلی ایام کاری ادارات افزوده شود، باید سوبسیدی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا کارگر نیز همچون کارکنان از این تعطیلی بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان

وی تصریح کرد: دولت در طرح خود ۴۴ ساعت کار را به ۴۰ ساعت کاهش داده که اگر قرار است یک روز به تعطیلی‌ها افزوده شود، باید سوبسیدی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا برای کارگران در نظر گرفته شود.

تعطیلی‌ پنج‌شنبه‌ها باید ۱۱ میلیون نیروی کار بخش خصوصی و دولتی را در بر بگیرد

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: ما نمی‌توانیم بدون اینکه منابعی برای بخش خصوصی در نظر بگیریم، حکمی صادر کنیم و این قانون زمانی می‌تواند شامل حال کارگران شود که منابع آن دیده شود.

وی افزود: در پیشنهادی که دولت ارائه کرده، این موضوع دیده نشده، اما در صحبتی که با شخص رئیس جمهور داشتیم، تاکید کردند که اگر قرار است تصمیمی گرفته شود، باید کمک شود تا کارگران نیز همچون کارمندان از این تعطیلی‌ها بهره‌مند شوند.

آصفری با بیان اینکه کلیات طرح تصویب شده و در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی در انتظار ارجاع به صحن علنی مجلس است، اظهار کرد: این پیشنهاد مطرح شده که تعطیلی شامل حال نیروهای کارگری شود، شمولیت این طرح باید ۱۱ میلیون نیروی کار بخش خصوصی و دولت را در بر بگیرد اما چیزی که در حال حاضر تصویب شده، صرفا برای کارمندان است که باید در طرح بازنگری شود.

دولت لایحه تغییر قانون کار را به مجلس ارائه دهد

وی تاکید کرد: اگر قرار است کشور توسعه پیدا کرده و در آن شور و نشاط ایجاد شود، باید به موضوع تولید، اشتغال و صنعت توجه شود؛ در حال حاضر با توجه به صنعتی شدن جهان، وضعیت اقتصادی و تورم در جامعه، نیاز است یک بازنگری جدی در بحث قانون کار صورت بگیرد.

او تصریح کرد: دولت باید لایحه‌ای در این خصوص به مجلس ارائه دهد تا قانونی تصویب شود که هم به نفع کارگر وهم به نفع کارفرما باشد.

در مسکن کارگری کم‌کاری کردیم

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس بیان کرد: امروز می‌بینیم در برخی از شهرستان‌های استان همچون ساوه و زرندیه، واحدهای صنعتی با کمبود نیروی کار مواجه هستند؛ یکی از مشکلاتی که باعث کاهش نیروی کار شده، به مشکلات معیشتی و زیرساختی بازمی‌گردد.

او گفت: استان در حوزه مسکن کارگران هیچ اقدامی انجام نداده وکوتاهی کرده است که باید در جلسات شورای کار و اشتغال به صورت ویژه به بحث مسکن کارگران بپردازد.

اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

آصفری در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: امروز در مجلس تذکری بابت تاخیر در این امر داده شد، مقرر گردید از پایان اردیبهشت ماه امسال متناسب سازی حقوق بازنشستگان با افزایش ۴۰ درصدی حقوق اجرایی و عملیاتی شود و حقوق بازنشستگان ۴۰ درصد افزوده شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1229008 برچسب‌ها حقوق

دیگر خبرها

  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • حقوق بازنشستگان ۳۵ درصد افزایش یافت
  • فیلم| حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/کمترین حقوق آن ها ۱۰ میلیون تومان می شود
  • خبر خوش سخنگوی دولت برای بازنشستگان تامین اجتماعی
  • مهمترین اخبار ۱۱ اردیبهشت/افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری
  • حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟