Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، حالا دیگر روز به روز تعداد کارگران سرگذر بیشتر و بیشتر می‌شود. اگر قبلا تا ظهر سر گذر در انتظار کار می‌ماندند، حالا تا غروب و گاهی هم تا آخر شب منتظر می‌مانند. بسیاری از آن‌ها قبلا کارگر سرگذر نبودند، اما حالا تنگناهای معیشتی و تبعات کرونا آن‌ها را به سر گذرها کشانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از آنان کارگران کارخانه‌ها، تولیدی‌ها، رستوران‌ها و مواردی از این قبیل بودند که در این شرایط حال و روزشان چندان تعریفی ندارد. همه این اتفاقات وقتی غم‌انگیزتر می‌شود که مسئولان کمیته امداد می‌گویند تعداد متقاضیان دریافت خدمات از این نهاد رو به افزایش است. حسین خدرویسی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفته که هم‌اکنون ۳۰۰ هزار نفر پشت نوبت دریافت خدمات از این نهاد قرار دارند.

یکی از مسئولان کمیته امداد که خواست نامش را ذکرنکنیم، می‌گوید: «طبق یکی از گزارش‌هایی که اخیرا دیده‌ام، مجموع کسانی که در کمیته امداد و در مجموعه بهزیستی در پشت نوبت دریافت خدمات قرار دارند، حدود ۵۰۰ هزار نفر هستند.» با  احتساب این که بخشی از این افراد سرپرست خانواده هستند، تعداد در صف‌مانده‌ها برای  دریافت حمایت  از ۵۰۰ هزار نفر هم بیشتر می‌شود.

لزوم حمایت از طبقه محروم جامعه

مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) هم از حدود همین عددها سخن به میان می‌آورد و البته تاکید می‌کند که با حمایت‌های کرونایی که قرار است به زودی از برخی طبقات صورت گیرد، تعداد این افراد کمتر خواهد شد.

بختیاری می‌گوید: اگر در زیرساخت‌ها و چارچوب‌های اقتصادی کشور قوی نباشیم، قطعا همچنان در تکانه‌های اقتصادی، این طبقه محروم است که بیشترین آسیب را خواهد دید. او از طرح اصلاح ساختار بودجه در مجلس استقبال می‌کند و امیدوار است نتایج این طرح به گونه‌ای باشد که طبقه محروم جامعه در سختی‌ها و التهابات اقتصادی آسیب نبینند.

رئیس کمیته امداد در این‌باره به نکته‌ای متفاوت اشاره و تاکید می‌کند: ما در برابر محرومان که همواره در عرصه‌های مختلف کشور به ویژه در انقلاب و دفاع مقدس صحنه‌گردانان واقعی این میادین بوده‌اند، مسئولیت داریم و همه می‌دانیم که اگر کشور در شرایط ویژه‌ای قرار گیرد، باز همین اقشار و مستضعفان هستند که خالصانه در میدان دفاع حضور خواهند داشت. این اقشار جزو قدرشناس‌ترین مردم هستند و جالب است بدانید در میان دستگیرشدگان حوادث آبان۹۸ حتی یک نفر هم از مددجویان کمیته امداد حضور نداشت.

افزایش ۲۵درصدی دردی را دوا نمی‌کند

بختیاری درباره وضعیت حمایت از مددجویان این نهاد با توجه به لایحه بودجه ۱۴۰۰ می‌گوید: آن‌چه در لایحه ۱۴۰۰ طراحی شده، افزایش فقط ۲۵درصد برای مستمری مددجویان است و همه می‌دانیم که با توجه به فشارهای اقتصادی کنونی، این رقم دردی را از آن‌ها دوا نمی‌کند.

رئیس کمیته امداد می‌افزاید: افزایش ۲۵ درصد برای کسانی که حقوق‌شان چند میلیون است، شاید رقم قابل توجهی شود اما  برای مددجویی که فقط ۱۷۵ هزار تومان از کمیته امداد به عنوان مستمری دریافت می‌کند، با افزایش ۲۵ درصدی باز هم رقمی نمی‌شود و این در شرایطی است که بسیاری از خانواده‌های مددجو هزینه‌های درمان، دانش‌آموز و دانشجو دارند و با این کمک‌ها دردی از آنها دوا نمی‌شود.

تقاضای کمیته امداد از لایحه و مجلس

وقتی درباره برنامه کمیته امداد برای حمایت از حدود ۳۰۰ هزار نفری که پشت نوبت هستند، می‌پرسم، وی می‌گوید: ما در کمیته امداد تمام تلاش‌مان این است که خانواده‌ها و افراد را توانمند کنیم که دیگر نیازی به مستمری ماهانه نداشته باشند و این مهم جز  با حمایت بودجه‌ای دولت محقق نمی‌شود. الان در لایحه ۱۴۰۰ برای امر اشتغال مددجویان کمیته امداد ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که تقاضای ما از دولت و مجلس این است که این رقم به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد تا بتوانیم در سال ۱۴۰۰ حداقل ۲۰۰ هزار نفر را توانمند سازیم و افراد جدید را وارد چرخه حمایت کنیم.

بختیاری در این‌باره ضمن اشاره به این‌که حمایت از معلولان و  بیماران صعب‌العلاج‌ از وظایف ذاتی ماست و ما دست‌شان را هم می‌بوسیم، تاکید می‌کند: هدف ما این نیست که سفره کمیته امداد را گسترده‌تر کنیم بلکه تمام ماموریت و تلاش‌مان ایجاد خودکفایی، اشتغال و توانمندسازی مددجویان است که در این زمینه باید حمایت

 شویم.

حقوق مددجویان در لایحه ۱۴۰۰ بیشتر می‌شود؟

محمد اکبری، سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت:  دغدغه‌های مسئولان کمیته‌امداد برای بودجه ۱۴۰۰ کاملا به‌حق است. ما تلاش می‌کنیم در کمیسیون تلفیق حقوق مددجویان را حداقل به دوبرابر افزایش دهیم. هرچند که این رقم هم در مقایسه با رشد تورم و افزایش هزینه‌ها عدد و رقم قابل ملاحظه‌ای به‌شمار نمی‌رود.

اکبری با بیان این‌که  باید معیار حقوق محرومان دهک اول جامعه حداقل دستمزد دریافتی یک کارگر یعنی حدود ۲ میلیون تومان باشد، افزود: برای توانمندسازی مددجویان کمیته امداد و خارج‌کردن آن‌ها از این نهاد حمایتی، باید علاوه بر سبد حمایتی، حداقل درآمد این افراد با میزان هزینه‌های جاری زندگی تطابق داشته باشد.

نماینده ارومیه در مجلس وضعیت ردیف بودجه محرومان دهک‌های اول و مددجویان کمیته امداد را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ اسف‌بار خواند و اظهارکرد: از آن‌جایی که دولت باید خود برای بودجه این بخش ردیف‌های مشخصی تعیین کند، دست مجلس برای ایجاد این ردیف بسته است اما با این حال ما  در کمیسیون تلفیق تلاش می‌کنیم این رقم را به دوبرابر افزایش دهیم و با اتکا به ردیف‌های غیرضروری، بخشی از هزینه‌ها را برای کاهش فقر مطلق تامین کنیم. 

کد خبر 573691 برچسب‌ها فقر كرونا در ايران کمیته امداد بیکاری - ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر كرونا در ايران کمیته امداد بیکاری ایران مددجویان کمیته امداد دریافت خدمات هزینه ها هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۵۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز 

ایسنا/اصفهان رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) نطنز گفت: میزان زکات فطره و کفاره در شهرستان نطنز نسبت به سال قبل ۴۶ درصد رشد داشته است.

مهدی مزرعه خطیری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال فطریه و کفارات در عید فطر امسال و چند روز بعد از آن جذب شد که این مبلغ نسبت به سال گذشته رشد ۴۶درصدی داشته است.

وی افزود: با همکاری صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت، کفارات جمع‌آوری‌شده بلافاصله به‌حساب قرض‌الحسنه امداد مددجویان نزد بانک ملی واریز شد که فقط قادر به تهیه نان در نانوایی‌های دولتی هستند تا ضمن حفظ شان مددجویان، الزامات شرعی مصرف کفارات نیز رعایت شود.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) نطنز با بیان اینکه وجوه فطریه جمع‌آوری‌شده در امور درمانی، بیماران صعب‌العلاج، جهیزیه، امور تحصیلی دانش‌آموزان، لوازم ضروری نیازمندان ساکن شهرستان با هم‌افزایی امداد هزینه خواهد شد، گفت: کمیته امداد درعین‌حال که وظیفه خود می‌داند شان و آبروی مددجویان را حفظ کند، موظف است از وجوهات شرعی مردم متدین نیز صیانت کند.

مزرعه خطیری تصریح کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) همچنان آماده دریافت وجوه شرعی مردم اعم از فطریه و کفارات و نذورات آنها است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات پزشکی به ۲۰۰۰ نفر از مددجویان زنجانی
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی کمیته امداد برای مددجویان
  •  رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز 
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • جریمه دیرکرد بابت وام مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • پرداخت ۱۰۶ میلیارد تسهیلات به مددجویان کمیته امداد
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی